SeneCura SeniorCentrum Modřice

Vědomostní lázeňský kvíz

Pro zpestření velmi mrazivých únorových dnů si aktivizační pracovnice pro klienty SeniorCentra Modřice připravily Lázeňský kvíz. Klienti byli rozděleni na skupinu A a skupinu B, dle toho, z které budovy jsou. Počty klientů v jednotlivých týmech byly vyrovnány, a tak se mohlo začít.

Klienti měli např. poznat osoby na obrázcích, které museli poskládat z jednotlivých částí, vyřadit nehodící se lázeňské procedury a mnoho dalšího. Někteří klienti byli tak bystří, že své správné odpovědi znali ještě před uplynutím času.

Během kvízu také klienti měli možnost ochutnat lázeňské minerální vody. Úkolem bylo rozpoznat o jakou minerální vodu se jedná. Většině klientům moc nechutnala. Jak sami říkali, byla moc slaná, jednalo se totiž o Vincentku. Paní Zikmundová okomentovala tento nápoj slovy: ,,Fuj, ta je ale hnusná. To bych nemohla pít každý den.“ Paní Stará zase dodala, že už ji z toho přemýšlení bolí mozek, ale že je to velká zábava. Také jsme mysleli na to, aby klienti měli  něco chutnějšího na stolech, a tak jsme přichystali ochutnávku lázeňských oplatek.

Na ukázku jsme klientům přinesli zdobená porcelánová pítka z Karlových Varů a Luhačovic.

Vítězný tým skupiny B získal čokoládové medaile a druhé místo, které získali klienti ze skupiny A, dostali za svůj výkon čokoládové mince. Během celé soutěže panovala přátelská atmosféra, soutěživost, ale také smích.

Už nyní se těšíme na další kvíz, který ponese název: “JARO“.

 

 Další článek