SeneCura SeniorCentrum Modřice

Pěvecko - taneční vystoupení Duo Ruggieri

Hudba oživuje ducha a okřídluje myšlenky“. Myšlenka slavného filozofa Friedricha Nietzscheho nabyla významu při vystoupení Dua Ruggieri, které nadchlo všechny diváky z řad klientů SeniorCentra Modřice.

Krása hlasu tenoristy původem z Itálie Giancarla Ruggieriho a ladné pohyby jeho manželky, klasické baletky Soni Ruggieri, okouzlily každého v plně obsazeném tanečním sále, který se jako mávnutím kouzelného proutku proměnil v koncertní jeviště.

Během téměř hodinového vystoupení si senioři mohli vychutnat známé italské, francouzské a španělské písně, americké písně známé z filmového plátna, operetní árie, neapolské populární písně, či ukázky vážné hudby.  Paní Soňa ladným pohybem ozdobila nejen písně, zpívané svým manželem, ohromila ale i mimořádnými tanečními sóly. Uměla se neuvěřitelně převtělovat a různým hudebním stylům přizpůsobovala nejen tempo a styl tance, ale i svou vizáž – mohli jsme ji spatřit v tradičním kroji či ve společenských šatech.

Na dech beroucím vystoupení Dua Ruggieri bylo znát, že svou práci dělají hlavně pro radost z hudby a pohybu. Klienti a zaměstnanci domova odměnili profesionální výkon dua svými úsměvy a upřímným potleskem.

Děkujeme Duu Ruggieri za krásný zážitek a těšíme se na jejich další návštěvy.

 

 Další článek