SeneCura SeniorCentrum Modřice

Návštěva koníka Emila

Klienty SeniorCentra Modřice přišel navštívit v rámci hipoterapie koník Emil se svojí cvičitelkou Veronikou. Své odborné zkušenosti získala za dobu svého působení v Centru Kociánka, kde se věnovala léčebným rehabilitacím dětí i dospělých se zdravotním postižením.

„Koník Emil náleží k plemeni Falabella, které se vyznačuje velmi malým vzrůstem, přátelskou a klidnou povahou zvířat, která se ráda učí. Samotná návštěva je pro koně velmi náročná jak po psychické, tak fyzické stránce. Koník musí v průběhu setkání čelit několika překážkám, jde například o přepravu výtahem, plošinou, chůzi po dlažbě či kluzké podlaze. Velké nároky jsou po dobu návštěvy kladeny také na poslušnost a trpělivost koně,“ začala úvodem cvičitelka.

Každý klient měl možnost si koníka pohladit, připnout mu do hřívy sponky nebo ho česat. Celá návštěva probíhala v prostorách zahrady, kde po celou dobu panovala výborná nálada. Hipoterapie se totiž propojila také s reminiscencí. Mnoho klientů se díky kontaktu s Emilkem  vrátilo ve vzpomínkách do dětství či do chvil, kdy byli mladší a šťastnější.

Návštěva koníka Emila  se setkala s velmi kladnou odezvou a tak doufáme, že bude klienty společně s novým koníkem Romanou klienty navštěvovat i v budoucnu.

 

 Další článek