SeneCura SeniorCentrum Modřice

Roční splněná přání v SeniorCentrum Modřice - návštěva cukrárny Madlárna

Často s kolegyněmi přemýšlíme jak a jaká přání máme vyplnit našim klientům. Tentokrát nám naše přemýšlení výrazně zjednodušila jedna z našich klientek a to tím, že se nám svěřila se svými „hříchy“. Řekla o sobě, že má velmi „mlsný jazýček“.
Paní Zikmundová nám často vykládá o tom jaká jídla má ráda a na jakých laskominách by si ráda pochutnala. Také nám řekla, že by ráda navštívila i se svými kamarádkami pěknou cukrárnu nebo kavárnu.

My, aktivizační pracovnice, Kristýna a Adriana jsme hned začaly jednat a osobně jsme domluvily návštěvu krásné cukrárny Madlárna, která sídlí kousek od našeho domova. Také jsme vyhledaly vhodný termín, aby nám přálo počasí a mohly jsme s klientkami strávit společný čas na zahrádce této cukrárny.
Paní Zikmundové a klientkám jsme nic neprozradily a pod záminkou, že jdeme na běžnou aktivitu jsme je překvapily a zavedly do této cukrárny.
To bylo úsměvů a radosti, klientky se úplně rozzářily a příjemná majitelka cukrárny nás usadila na zahrádku. Každá klientka měla na výběr ze zákusku a zmrzliny. K zahnání žízně klientky popíjely vodu s ovocem a citronem a byly velmi spokojené.
Paní Zikmundová byla velmi potěšena a šeptala nám, že jsme ji teda opravdu hodně mile překvapily.
Čas rychle plynul, ale i přesto jsme si na závěr našeho sladkého posezení stihly zazpívat klientkami oblíbené písně. Chvílemi se k nám přidávali i ptáčci, kteří jsou umístěni v kleci na zahrádce.
Společně strávený čas jsme si krásně užily, panovala uvolněná nálada a chvílemi jsme se smály na celé kolo. Druhý den nám paní Zikmundová ještě jednou poděkovala a řekla:    „Tohle by mohlo být každý den“…

 Další článek