SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka džusů v SeniorCentrum Modřice

Čím se liší džus od nektaru a jak od ovocné šťávy? Kolik podílu ovoce obsahuje ovocná šťáva a kolik procent ovoce má džus?
Tak na tyto otázky dostali naši klienti odpovědi během naší zářijové ochutnávky džusů. Bylo krásné počasí tak jsme ochutnávku uspořádaly na naší zahradě v altánku, kde to mají klienti i my velmi rádi.
Připravily jsme si malé osvěžení v podobě křehkých trubiček a mandarinek, klienty jsme pohodlně usadily kolem stolů v altánku, kde nás před slunečnými paprsky chránila střecha.  Na začátek ochutnávky jsme přečetly zajímavosti z výroby a historie džusů a pak už jsme začaly rozlévat první vzorek džusu. Po klientech jsme chtěly, aby zkusili poznat jaké příchutě nápojů právě pijí. Klienti byli velmi snaživí a opravdu přemýšleli a degustovali. U spousty vzorků se jim podařilo velmi brzy příchuť rozpoznat. Jen u džusu s obsahem kokosu a ananasu nastal trochu problém a musely jsme klientům pomáhat formou různých nápověd.
Klienti byli velmi spokojení a říkali nám, které druhy jim chutnaly více a které méně. Největším favoritem byl asi klasický pomerančový džus.
Na tvářích klientů byla znát spokojenost a uvolnění, což nám, aktivizačním pracovnicím Kristýně a Adrianě, udělá vždy velkou radost.
Na úplný závěr této pohodové akce jsme  si všichni společně zazpívali. „To už bývá naším zvykem“, řekla s úsměvem naše klientka paní Kalandrová, která si ráda notuje písně při každé příležitosti.

 Další článek