SeneCura SeniorCentrum Modřice

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromku a pečení v Modřicích

Znáte ten hezký pocit, když ucítíte vůni jehličí, cukroví, čaje, popřípadě svařáčku? Tak u nás v domově jsme 3. prosince tuto směsici vůní mohli na vlastní kůži zažít. Tato akce rozsvěcení vánočního stromečku byla určena všem klientům a jejich rodinám. Nejen, že jsme se těšili na tuto slavnost, ale i na společné pečení v kruhu klientů a jejich rodin.
Naše milá vrchní sestra nám pro tuto akci nachystala různé druhy těst a nic nebránilo v tom, začít péct.
Velkou radost ze spolupráce dědečků a babiček měly hlavně děti, které si vykrajování a následné obalování v moučkovém cukru vyloženě užívaly.
Na tvářích klientů se střídalo soustředění a úsměvy nad úspěšnými výtvory, ale hlavně spokojenost, že mají kolem sebe rodinné příslušníky. Do tvoření se zapojily i naše sociální pracovnice a vrchní sestra. Pan ředitel se starostlivě ptal jestli není něco potřeba a snažil se o to, aby nikomu nic nechybělo.
Čas příjemně plynul a za zvuku koled jsme postupně skládali plechy s cukrovím do čtyřech rozpálených trub.  Klienti se velmi činili a trouby byly neustále v provozu. Perníčky, linecké a oříškové cukroví provoněly celé patro domova. Poté, co jsme společně zakončili pečení, tak jsme se s klienty a jejich rodinami přesunuli na naši zahradu. Tam už byl přichystán ve várnicích teplý čaj a svařák, o které byl velký zájem.
Pan ředitel nás u stromečku přivítal a popřál krásný adventní čas. Chvíli poté už se vánoční stromeček rozzářil a za hudebního doprovodu jsme si všichni zazpívali vánoční písně a koledy. Rodinní příslušníci společně s klienty ochutnávali vlastnoručně upečené cukroví a na závěr jsme rozdali zapálené prskavky, které rozzářily nejen oči dětí, ale oči všech přítomných.
Věříme, že tato akce se stane každoroční tradicí a bude stejně tak povedená jako ta letošní.

 Další článek