SeneCura SeniorCentrum Modřice

Kvíz známých osobností

Klienti si už zvykli na kvízy, které se pravidelně konají každý měsíc. Tentokrát jsme zabrousili do historie, ale i do nedávné minulosti. Klienti byli jako obvykle rozděleni do dvou týmů A a B. Klienti z týmu  A měli mírnou početní převahu, ale tým B se skládal z velmi bystrých hlav, takže skvěle týmu A sekundoval.
Kdo založil Karlovu univerzitu nebo Jaké jméno má vynálezce kontaktních čoček? To byly otázky, které zazněly na úvod kvízu a pro klienty byly většinou jednoduché. Dále jsme si pro klienty připravily testy v papírové podobě, kde měli k otázce připravené tři odpovědi, z kterých byla jen jedna varianta správná. Tyto otázky řešili klienti ve dvojicích a za správnou odpověď mohli získat dvoubodové ohodnocení. Klienti si vedli velmi dobře a na většinu otázek znali a zatrhli správnou odpověď.
Jelikož byla v této fázi kvízu na klientech znát únava, připravily jsme si pro ně osvěžení ve formě nanukového dortu a společně jsme se shodli, že to byl velmi dobrý nápad. Klienti byli po tomto osvěžení naprosto “čerství” a závěrečnou disciplínu “Puzzle” zvládli na jedničku a v rekordním čase. Osobnosti jako T. G. Masaryk a Božena Němcová byly okamžitě identifikovány a jediná osobnost, která odhalena nebyla, byl Walt Disney, ale to byl spíše takový “těžký oříšek”.
Strávili jsme příjemné odpoledne a tentokrát zvítězil o pouhé tři bodíky tým B. Už nyní se těšíme na další kvíz, který nás čeká v červnu.

 Další článek