SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zábavný kvíz o jídle v SeniorCentrum Modřice

Klientni si už zvykli na kvízy, které se konají každý měsíc. Tentokrát jsme klientům polechtaly chuťové pohárky a zabrousily do říše jídla. Tohle téma je pro klienty velmi důvěrné a velmi rádi vedou rozhovory o tom kdo, kdy a jak vařil nebo pekl. Klienti byli jako obvykle rozděleni do dvou týmů A a B. Klienti z týmu  A měli mírnou početní převahu, ale tým B se skládal z velmi bystrých hlav, takže skvěle týmu A sekundoval.
Co je to švestouka, báč nebo čemu se říká přesňáky? To je jen malý výčet otázek na které klienti hledali správné odpovědi. Abychom klientům trochu pomohly, mohli vybírat ze tří možností. Klientům jsme také připravily jejich oblíbené puzzle a u této disciplíny nás zase překvapili jak bravurně zvládli skládání a rozpoznání složených obrázků. Klienti byli potěšeni úspěchem, tak jsme se rovnou vrhli na poslední fázi kvízu, což byl test z krajových názvů jídel.
Tam, ale musely oba týmy zapojit všechny mozkové závity a trochu i odvahu tipovat, protože otázky byly opravdu rozmanité. Řekli byste například, že něco co je nazýváno „Kočičí svatba“ je pokrm z krup a hrachu? Nebo, že obkáznica je prejt? A takových otázek byla většina.

Klienti si pochvalovali, že se něčemu přiučili a že díky kvízu jsou zase o něco chytřejší. Musím, podotknout, že to stejné jsme si říkaly i my, aktivizační pracovnice.
Strávili jsme příjemné odpoledne u kávy a byli jsme rádi, že mezi klienty panovala příjemná soutěživost. Tentokrát zvítězil tým B, ale jen o pouhé tři bodíky. Už nyní se těšíme na další kvíz, který nás čeká v říjnu.

 

 Další článek