SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ježíškova vnoučata plní přání v SeniorCentru Modřice

Když se aktivizační pracovnice v SeniorCentru Modřice dozvěděly o projektu Ježíškova vnoučata, tak ani na malou chvíli neváhaly a ihned se kvůli přáním svých klientů do projektu zapojily. Na aktivizacích si pak společně s klienty povídali o Vánocích, tradicích, cukroví a také nenápadně zjišťovaly, co by si klienti k Vánocům přáli.

Klienti si přáli především zdraví pro svoje rodiny, které je ze všeho nejdůležitější. Mezi klienty se ovšem objevovaly i hmotné dárky, a tak si aktivizační pracovnice pohotově psaly seznam jednotlivých přání. Jakmile byla přání klientů vložena na server, netrvalo ani 24 hodin a dárky byly rezervované. Zbývalo pouze se spojit s dárci a domluvit se na předání.

Mezi prvními obdarovanými byla paní Leblochová, která si přála knihu s anekdoty. Kniha jí přišla poštou, a tak se předání dárku stalo úkolem pro aktivizační pracovnice. Paní Leblochová má ráda smysl pro humor, byla z knížky velmi nadšena a už teď se těší, až bude své okolí bavit novými vtipy.

Paní Ondráková měla přání velikostně větší – přála si sáně. Dárci, kteří byli až z Prahy, se na dárek složili a vyslali svou kolegyni, která paní Ondrákové dárek osobně předala. „Ty jsou nádherné a jiné, než jsem měla kdysi jako dítě. A už teď se těším, až napadne sníh a sáně budu moci vyzkoušet,“ dodala dojatá paní Ondráková.

Klienti měli z dárků obrovskou radost, především proto, že si na ně vzpomněli zcela cizí lidé. Byly to opravdu kouzelné a radostné chvíle.

Předchozí článekDalší článek