SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ježíškova vnoučata pozvala klienty SeniorCentra SeneCura na osobní setkání s Bolkem Polívkou

Potkat se před Vánoci s Bolkem Polívkou – tak znělo přání klientů SeneCura SeniorCentra Modřice. Bylo tedy splněno další přání z projektu Ježíškova vnoučata, který v celé zemi pořádá Český rozhlas, který se v předvánoční čas snaží vyplnit přání lidí v sociálních zařízeních pro seniory.

Několik seniorů se v úterý 19. prosince dopoledne vydalo do Divadla Bolka Polívky na osobní setkání s tímto hercem. Kromě samotného herce a vedení jeho divadla se na splnění přání podílel také brněnský dopravní podnik. Pro seniory zdarma poslal svůj zájezdní autobus. Klienti byli nadšeni z velikosti autobusu. Už samotná cesta pro ně byla tedy velkým zážitkem. Klienti byli zaujati moderní vybaveností autobusu. Řidič autobusu byl profesionální a trpělivý. Cesta byla pro všechny klienty velice příjemná. Jedna z našich klientek si zavzpomínala na to, jak dříve jezdívala každý den autobusem.

Autobus dopravil klienty před Červený kostel, který stojí v blízkosti divadla Bolka Polívky. Klientům se dostalo vřelého přivítání. Hned u vchodu je přivítal ředitel divadla Ondřej Chalupský, který pro nás společně s dalšími kolegy nachystal občerstvení. Tam už na nás čekal herec Bolek Polívka. Klienti byli nadšeni z jeho vstřícnosti a ochoty. Že je tato událost pro klienty dárkem, bral herec velmi vážně. „Je to velká zodpovědnost, protože dárek může zklamat, ale také může hodně potěšit. Doufám, že jsme jim udělali radost,“ svěřil se Bolek Polívka.

Bolek Polívka například s jedním z klientů rozebíral, kde vlastně leží Bystřice pod Hostýnem – tedy, zda je to Haná nebo Valašsko. Nakonec se dohodli, že Valašsko je rozhodně blíže. Dále pro nás divadlo zprostředkovalo místa na představení Letem sokolím, které mohli klienti vidět jako jedni z prvních, premiéra tohoto vtipného představení bude totiž až v lednu. Společně s Bolkem Polívkou sledovali toto představení, v kterém v hlavní roli hrál Michal Chovanec a Ondřej Klíč. Při představení nejednomu klientovi ukápla slza – ne však ze stesku, avšak ze smíchu. „Tak dlouho jsem se nenasmála už několik let,“ svěřila se jedna z našich klientek. Po rozloučení na nás čekal už autobus a stále usmívající se řidič. Klienti celou cestu vzpomínali na samotné divadlo, představení i Bolka Polívku.

Klienti si ze setkání odnesli také tradiční červené nosy, se kterými se společně vyfotili. Měli obrovskou radost z toho, že mohli spatřit tohoto herce na vlastní oči a že si s ním mohou popovídat.

Mnoha klientům se rozzářil obličej a byl to pro všechny dárek i zážitek, ze kterého se stane nezapomenutelná vzpomínka.
Tímto bychom chtěli poděkovat Dopravnímu podniku města Brna, panu Luďkovi Kocmanovi za zprostředkování dopravy, a hlavně vedení divadla panu Ondřeji Chalupskému, který tuto událost uskutečnil. Je krásné vidět, že v této době je stále mnoho lidí, kterým záleží i na ostatních. Pro klienty ze SeneCura SeniorCentra v Modřicích byl tento den nezapomenutelným zážitkem.

Předchozí článekDalší článek