SeneCura SeniorCentrum Modřice

Splněné přání v SeneCura SeniorCentru Modřice

Když v rámci reminiscenční terapie vzpomíná naše klientka paní Irena Dobrovolná na hezké chvíle, které prožila během života, hovoří často o lásce ke zvířatům. Vždy se jí vykouzlí úsměv na tváři, když vzpomíná na tuto dobu. „Na jaře jsem si ráda ráno otevírala okno, poslouchala jsem zpěv ptáčků ze zahrady,“ zavzpomínala paní Dobrovolná.

A to byl záchytný bod pro naše aktivizační pracovnice. Klec a v ní andulku nebo klidně více, tak to bylo přání, které jsme se rozhodli klientce splnit, a to v rámci programu domovů SeneCura ,,Splněná roční přání“. A také se tak stalo.

Jednoho zimního odpoledne jsme navštívili paní Dobrovolnou na pokoji, kdy už jsme s sebou měli i klícku s andulkami. Jakmile jsme vstoupili, byla vidět velká radost v očích paní Dobrovolné, která začala na andulky hned mluvit a dokonce si je chtěla pohladit. S klientkou jsme společně také vymysleli jména andulkám, dostali jména Lojza a Pepa. Zjistili jsme totiž, že se jedná o dva samečky.

Paní Dobrovolná se chtěla o tuto radost podělit s ostatními a rozhodla se, že nechá klícku s andulkami na recepci, kde si je může každý prohlédnout nebo také jim nasypat zrní.

Lojzíka a Pepíka vzaly také aktivizační pracovnice na skupinovou aktivizaci, kde se vedla dlouhá diskuze o papoušcích, andulkách, čím krmit tyto drobečky apod.

Také my máme radost z těchto okamžiků a momentů, kdy můžeme klientům plnit jejich přání.

Předchozí článekDalší článek