SeneCura SeniorCentrum Modřice

SeneCura kvíz

Dnešní den byl pro naše klienty trochu jiný než obvykle. Na naši odpolední aktivitu k nám dorazily dvě zakladatelky nadace #dnespomaham a aktivně se zapojily do soutěžního odpoledne s názvem „SeneCura kvíz“.

Než jsme se pustili do soutěžení, dívky obdarovaly naše klienty havajskými květinovými náhrdelníky a osobně jim je pověsily na krk. Klienti byli společně s dívkami z projektu rozděleni do dvou barevně rozlišených týmů – červeného a žlutého. Hra spočívala v tom, že tým, který odpověděl správně na více kvízových otázek, vyhrál. Soutěžení probíhalo v přátelském duchu a žádná rivalita mezi klienty nebyla patrná. Kvízové otázky byly skoro všechny správně zodpovězeny a žlutý tým o pouhé tři bodíky zvítězil. Oba týmy každopádně prokázaly, že jejich paměť je ve skvělé kondici. Někteří klienti byli tak bystří, že znali správnou odpověď ještě před dočtením celé otázky.

Za skvělé výkony dostali klienti čokoládové medaile a vítězný tým ještě navíc i čokoládové mince. Klienti byli příjemně naladěni a se slečnami z nadace si společně zazpívali, někteří dokonce i zatancovali, na písně blízké jejich srdcím.

Nadace #dnes pomáhám se snaží zviditelnit různé dobročinné akce. Snaží se lidi motivovat a inspirovat k hezkým skutkům. V poslední době se začala nadace věnovat i prodeji charitativních hvězdiček na krk, jehož výtěžek slouží k nákupu dárků pro děti. Naposledy navštívili a obdarovali malé pacienty v Dětské nemocnici. Přejeme hodně úspěchů v projektu a děkujeme za příjemně strávené společné chvíle s našimi klienty.

 Další článek