SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka klobás v SeniorCentru Modřice

Takovou příjemnou ochutnávku, jakou zažili klienti  našeho SeniorCentra Modřice 5. dubna by si určitě nechal líbit každý z nás. Tentokrát jsme totiž chuťové pohárky klientů poškádlili ochutnávkou různých druhů klobás a salámů. Společenskou místností se linula vůně těchto dobrot, která přilákala i klienty, kteří skupinové aktivizace nenavštěvují.

Klienti s touto ochutnávkou byli neskutečně potěšeni, protože snad všichni z nich mají tento druh masných výrobků velmi rádi. K degustaci si aktivizační pracovnice připravily ostravské, učňovské, šunkové, svatováclavské klobásy, pražskou šunku, pivní salám a také z mládí známý salám junior. Klienti měli za úkol poznávat vůně, chutě a názvy jednotlivých ochutnávaných delikates.

Při ochutnávání si klienti poslechli složení a výrobu jednotlivých klobás. Po plných talířích těchto dobrot se jenom zaprášilo a zbyly pouze mastné talíře.

A co k tomuto dni dodávají naše klientky paní Kličková a paní Luňáčková? Velmi příjemné odpoledne, které bychom mohli provádět mnohem častěji. A toho se hned chytly aktivizační pracovnice, které už nyní přemýšlí nad další ochutnávkou, která se ponese v sladkém duchu, budou to třeba čokolády nebo jiné sladké pochutiny.

 Další článek