SeneCura SeniorCentrum Modřice

Jarní kvíz o čokoládový dort

Měsíc utekl jako voda a klienti byli natěšení na přislíbený kvíz s jarní tématikou. Lázeňský kvíz, který proběhl minulý měsíc, měl u klientů velmi pozitivní ohlas. Klienti byli rozděleni do dvou skupin, klienti z budovy A byli tým A a klienti z budovy B jsme logicky nazvaly tým B.

Klientům jsme připravily kávičku dle jejich přání a začaly jsme klást otázky, které byly zaměřené na jarní a velikonoční tématiku.

Na začátek jsme zvolily otázky spíše „rozehřívací“, které byly zodpovězeny v rekordním čase na obou stranách. U otázek typu jaké používáme tradiční suroviny na barvení vajíček, se klienti už mírně zapotili, protože druhů surovin k barvení, v kuchyních „našich babiček“ je opravdu spousta.

Klienti si dokázali vzpomenout i na otázku jak se lidově říká Filipojakubské noci. Paní Chládková pohotově vykřikla, „to jsou ty čarodějnice, přece.“ Nejvíce času klienti strávili u skládání puzzle, které znázorňovaly jarní květiny. Klientům z týmu B zamotala hlavu květina, s názvem krokus. Tak moc se snažili vzpomenout, až nakonec (s menší rýmovanou nápovědou) na název přišli.

Všichni klienti byli příjemně naladěni a čas plynul velmi rychle. Po vyřešení všech otázek jsme spočítaly body a zjistily, že oba týmy získaly shodně 30 bodů, hokejovou hantýrkou bychom to nazvaly plichtou:-D. Úplnou tečkou za Jarním kvízem bylo překvapení v podobě čokoládového dortu, na kterém si klienti opravdu pochutnali. Slovy naší klientky paní Zikmundové: „Stálo to za to, je to výborný.“

Tak fajn a zase příště se budeme těšit na další kvíz.

 

 Další článek