SeneCura SeniorCentrum Modřice

Čokoládový čtvrtek

Dvacetišesti klientům jsme naservírovaly různé druhy čokolád a oni měli za úkol rozpoznat, co zrovna ochutnávají, jestli je v čokoládě přidaná nějaká příchuť a jestli je čokoláda mléčná nebo hořká.
Nás, aktivizační pracovnice překvapilo, kolikati klientům se podařilo čokolády poznat. Měly jsme také připravený malý “chytáček” a to ve formě tyčinky s názvem Ledové kaštany. Chtěly jsme klienty posunout zpět do minulosti, protože Ledové kaštany se vyráběly i v době jejich mládí.      Ale ani tady jsme naše pozorné klienty nenachytaly a tento vzorek byl rozpoznán naší klientkou paní Píchovou.
Mezi ochutnáváním čokolád nám naše aktivizační pracovnice Kristýna přečetla zajímavosti z historie čokolády, které si pro toto sladké odpoledne připravila.
Největší záhadou se stala čokoláda s příchutí chilli, která jako jedna z mála odhalena nebyla. Ostatní druhy čokolád, s oříšky, mandlemi, mléčná s kokosem, hořká s mentolovou náplní, klasická hořká nebo mléčná s jogurtovojahodovou náplní rozpoznány byly.
Strávili jsme příjemné sladké odpoledne a klienti se nám svěřili, že mají obavy, aby neměli sladkou večeři. Naštěstí jsme zjistili, že večeře bude slaná a tím pádem se ještě na závěr ochutnávky našlo pár zájemců o různé druhy čokolád.
Už teď přemýšlíme, co ochutnáme příště.

 Další článek