SeneCura SeniorCentrum Modřice

Akce Zpěváček

I když máme v týdenním harmonogramu pravidelný kroužek zpívání, klienti jsou nesmírně nadšení, když k nám do domova přijede nějaké pěvecké seskupení.
Tentokrát k nám zavítaly děti prvního a druhého stupně ze ZŠ Modřice. Mladší děti navštěvují 1. – 3. třídu a jmenují se „Zpěváček“ , ti starší chodí do 4.-7. třídy a mají název „Zpěvandule“.
Paní učitelka Černocká si nejdříve s dětmi prohlédla prostor našeho tanečního sálu, kde se následně vystoupení odehrávalo a vyzkoušela si s dětmi pásmo písní, které měly na tuto příležitost přichystány.
Když se přiblížila třetí hodina, tak na klientech už byla znát mírná netrpělivost a očekávání. Hned poté, co se paní učitelce podařilo uklidnit malé zpěváčky, tak dala pokyn paní učitelce, která ji doprovázela na klavír a vystoupení začalo.
Malí zpěváčci zpívali různé druhy písní a celé pěvecké pásmo se skládalo ze známých i méně známých hitů. Pro naše klienty byla velmi zajímavá pasáž, kdy si společně zanotovali s dětmi lidové písně a písně jejich mládí. Malí zpěváčci ukončili své vystoupení veselou písní a klienti nadšeně tleskali.
Děti z druhého stupně „Zpěvandule“ měly nacvičené už o poznání náročnější písně. Jedna moc šikovná slečna nám dokonce zazpívala ukrajinskou píseň, která byla velmi dojemná.
Písničky se klientům zamlouvaly a někteří si podupávali do rytmu.
Na závěr nám obě seskupení zazpívaly společnou píseň, která byla v modernějším aranžmá a jmenovala se „Selfíčko“, i takové pojetí písně se našim klientům líbilo a děti sklidily za jejich výkon a snahu obrovský potlesk.
Děti i paní učitelky od nás dostaly malé pozornosti a na úplný závěr jsme si pořídily společnou fotku. Klienti byli plní dojmů a vystoupení si moc pochvalovali.

 Další článek