SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zábavný kvíz o zvířatech

Vyznáte se ve světě zvířat? Máte přehled o tom, které zvíře má oko větší než jeho mozek? Kteří savci umí létat, či jak dlouho žije moucha?
Při našem pravidelném měsíčním kvízu museli klienti zabrousit do živočišné říše a popřemýšlet nad záludnými otázkami. I když venku panovalo parné počasí, naši klienti ukázali, že se umí soustředit i ve ztížených podmínkách. My, aktivizační pracovnice jsme jim připravily ledovou kávu a malé občerstvení, abychom jim zpříjemnily přemýšlení nad různými úkoly.
Kvíz jsme zahájily úkolem, kdy klienti měli poskládat puzzle a u složeného obrázku poznat o jakého živočicha se jedná. Klienti byli velmi šikovní ve skládání, ale přece jenom u poznávání jsme jim musely poskytnout několik menších nápověd.
Poté jsme klientům rozdaly papírové kvízy s dvaceti otázkami, u každé otázky měli na výběr ze tří odpovědí, ale jen jedna z nich byla správná. Klienti si mezi sebou ve dvojicích a trojicích vzájemně pomáhali a přemýšleli nad správnými odpověďmi a následně jednu zaškrtli.
Jako vždy jsme měly klienty rozděleny do dvou týmů, tentokrát zvítězil tým B s jednadvaceti body a tým A získal bodů sedmnáct.
Strávili jsme hezké odpoledne a díky zajímavým otázkám jsme všichni zase o něco chytřejší.

 Další článek