SeneCura SeniorCentrum Modřice

Splněné přání Křeslo pro hosta: Karel Mišurec v SeniorCentrum Modřice

Bylo nám velkým potěšením splnit přání naší klientce paní Karolíně Píchové, která je velkou milovnicí divadla. Často nám vykládala o jejich  návštěvách a o zážitcích z různých kulturních akcí. V dobách jejího mládí a i později, když pracovala jako lékařka byla majitelkou předplatného a pravidelně navštěvovala divadelní představení. Paní Píchová nám řekla, že milovala divadlo napříč žánry, bavily ji jak opery a muzikály, tak i činohra a balet.
Tyto informace nás nasměrovaly k výběru přání a měly jsme velkou radost, když k nám přijal pozvání herec z Městského divadla Brno pan Karel Mišurec.

Vše jsme si pečlivě přichystaly a spojily jsme toto přání s aktivitou, které říkáme „Křeslo pro hosta“, hlavně proto, aby se u nás pan Mišurec cítil pohodlně.

Po usazení klientů jsme hned začaly s programem, protože na našeho hosta už  směrovaly dotazy klientů, ještě před zahájením programu.
Pan Mišurec, i když bude za dva roky slavit sedmdesát let, nás velmi překvapil svým temperamentem. Jak se říká, „bylo ho všude plno“ a klienti hltali každé jeho slovo, tím pádem nám čas strašně rychle utíkal.

Pan Mišurec žije v Brně skoro celý život. Jeho herecké začátky nebyly úplně jednoduché, svěřil se nám, že na JAMU se dostal, až na třetí pokus, ale když už se to pak povedlo, tak to stálo za to.
Paní Píchová měla různé dotazy a velmi se zajímala o hercovo dětství a také o to, co ho nasměrovalo k dráze herce.

Dozvěděli jsme se, že dědeček byl ochotníkem, který velmi miloval divadlo. V době, když byl pan Mišurec dítě, tak celá rodina hrála v „Krakonošově pohádce“. Tenkrát to bylo jen takové malé představení k MDŽ, ale považuje to za svůj herecký začátek.
Do Městského divadla Brno nastoupil v srpnu roku 1983 a působí tam dodnes. Mezi jeho role patří Bálint z představení Cikáni jdou do nebe, dále pak Štěpán z představení Brouk v hlavě, Strážník z muzikálu Hello Dolly, ale také i Admirál Bum z Marry Poppins. To je jen malý výčet rolí, které pan Karel Mišurec za svou hereckou kariéru ztvárnil.

Jako největší perlička nám přišla informace, že v době, kdy se věnoval dabingu

v televizi, tak namluvil hlas „Ládínka“ v maďarském animovaném seriálu „Rodina Smolíkova“.
Bylo to krásné odpoledne a nikomu z nás se nechtělo končit.  Pan Mišurec nás velmi pobavil a dokázal nám poodhalit zákulisí hereckého života, za což jsme nu poděkovali několikaminutovým potleskem.
Paní Píchová byla nadmíru spokojená a ještě dlouze s panem Mišurcem diskutovala o divadelních rolích. Druhý den nám řekla, „úplně jsem se vrátila do dob, kdy jsem divadlo navštěvovala i dvakrát týdně“.

 Další článek