SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka pomazánek a salátů v SeniorCentrum Modřice

Na teplé podzimní odpoledne jsme si připravily pro klienty ochutnávku pomazánek a salátů na naší krásné zahradě. Meteorologové nám slibovali teploty až k 22 stupňům, tak jsme chtěly klientům umožnit krásný pohled na pestrobarevné keře a stromy naší zahrady. Tím pádem se nám během tohoto odpoledne podařilo propojit dva smyslové vjemy a to zrak a chuť.  Klienti byli velmi příjemně naladěni a natěšeni na ochutnávku.
My, aktivizační pracovnice jsme postupně rozdaly klientům šest různých vzorků pomazánek a salátů. Někteří klienti hodně přemýšleli a dumali nad chutěmi a nemohli na ingredience přijít.  Nejúspěšnější v odhalování příchutí byla paní Kaňoková, která odhalila hned tři druhy pomazánek.
Nejoblíbenější z příchutí se stala pomazánka s příchutí lososa a kaviáru, také hermelínový salát a tuňáková pomazánka. Další v pořadí byla pomazánka pikantní tvarůžková, tvarohová s česnekem a norská krabí.
Po ochutnávce jsme si zazpívali oblíbené písně a odpoledne jsme zakončili písní oblíbenou naším prvním prezidentem T.G. Masarykem, „Ach synku, synku..“, čímž jsme si připomněli sté výročí založení Československé republiky.

 Další článek