SeneCura SeniorCentrum Modřice

"Senioři v akci" SeniorCentrum Modřice

Na páteční dopoledne jsme si pro klienty připravily výlet do nedalekého nákupního centra, kde probíhala dvoudenní akce „Senioři v akci“. V převážně ženském složení jsme se nejdříve usadili v hledišti před pódiem, kde probíhala různá vystoupení a zajímavý program, který byl zaměřen na potřeby seniorů. Klienti bedlivě poslouchali a byli velmi soustředěnými posluchači.
V průběhu programu jsme se společně s klienty vydali prozkoumat různá zajímavá stanoviště. Někteří klienti byli zaujati stánkem, kde nám byly prezentovány knihy různých žánrů a velmi neobvyklé druhy hudebních nástrojů, např. tibetské misky. Pro další klienty byl zase zajímavý stánek, kde si mohli procvičit paměť zároveň s jemnou a hrubou motorikou. Také jsme byli zaujati různými druhy IQ kvízů, které nám odhalily naše přednosti, ale i nedostatky. S čím jsme si, ale opravdu neuměli poradit byl hlavolam s názvem „ježek v kleci“ a Rubikova kostka.
Několik klientů si nechalo přeměřit krevní tlak a dámy si zase nechaly na předloktí „šplíchnout“ různé druhy parfémů a toaletních vod, které měla v nabídce jedna kosmetická firma.
Klienti si vyzkoušeli i různé techniky, které se používají v muzikoterapii, takže jsme se přiučily i my, aktivizační pracovnice.
Dopoledne nám hrozně rychle uteklo a ač neradi, museli jsme se vydat na cestu zpět. Klienti si výlet velmi pochvalovali a říkali, že jsou velmi vděční, že je jim umožněno navštívit akce takového typu.

 Další článek