SeneCura SeniorCentrum Modřice

Hippoterapie v SeniorCentru Modřice

V pátek jsme měli velkou radost, protože nás už podruhé v rámci hippoterapie přišel navštívit koník Emil se svojí cvičitelkou Veronikou Šraňkovou. Nesmíme opomenout i pejska Piškota, který je doprovázel a celou dobu nás bavil svými kousky.

Koník Emil náleží k plemeni Falabella, které se vyznačuje velmi malým vzrůstem, přátelskou a klidnou povahou, která se ráda učí. Tyto věty nám slečna Veronika musela na začátku zopakovat, protože někteří klienti pátrali po původu Emilka a z minulé návštěvy si tyto informace už nepamatovali. V létě se nám Emilek představil na naší zahradě, ale nyní už nám to počasí nedovolilo a program jsme absolvovali v prostorném tanečním sále. Aby nám Emilek neponičil parkety, dostal na kopýtka speciální botičky na suchý zip i s podrážkou. Dozvěděli jsme se, že jedna botička stojí cca 5 tisíc korun. Tak jsme byli touto nemalou cenou všichni překvapeni.
Slečna Veronika se nejdříve s každým klientem přivítala osobně, a pak už nám vykládala různé klady a zápory terapie zvanou hippoterapie. Představila nám různé formy výcviku a také na jaká úskalí se musí koník speciálně cvičit, aby ho při hippoterapii nic nevylekalo nebo nepřekvapilo.

Při společném zpěvu písniček o koních měl každý klient možnost si koníka pohladit, česat nebo kartáčovat nebo mu připnout do hřívy sponky. Po celou dobu terapie panovala výborná nálada a jak už se to podařilo minule, tak hippoterapie se propojila s reminiscencí. Spousta klientů se díky kontaktu s Emilkem  vrátilo ve vzpomínkách do dětského věku, kdy se cítili svobodnější a bezstarostnější.
Návštěva koníka Emila a také temperamentního pejska Piškota byla přijata ze stran klientů s vděčností a velmi pozitivní odezvou. Se slečnou Veronikou jsme se domluvili, že po určité době za námi do Modřic zase s Emilkem zavítají. Už teď se moc těšíme.

 Další článek