SeneCura SeniorCentrum Modřice

Kvíz o Praze v SeniorCentru Modřice

Na sychravé pondělní odpoledne jsme si připravily kvíz o Praze. Spousta klientů byla nadšená, protože naše hlavní město mají velmi rádi a často hovoří o jeho historii. V rámci reminiscence jsme mezi otázky ze současnosti vložily i otázky z historie. Klienti byli jako obvykle rozděleni do dvou týmů A a B. Po delší době se nám podařilo početně sladit oba týmy.
Na úvod si aktivizační pracovnice Mirka připravila povídání o Praze, kde se zaměřila na historii a významné události. Poté už jsme se vrhli na samotný kvíz.Kdo založil Karlovu univerzitu jak dlouhý je Karlův most, kde jsou uloženy korunovační klenoty? To byly otázky, které zazněly na úvod kvízu a pro klienty byly většinou jednoduché. Postupně jsme přešly na otázky, které byly už náročnější, ale i  s těmi si klienti velmi dobře poradili. Dále jsme si pro klienty připravily puzzle, kdy  klienti skládali čtyři obrázky, na kterých byly významná místa Prahy. Klienti si vedli velmi dobře a obrázky měli v mžiku poskládány.
Překvapilo nás kolik otázek klienti zvládli správně zodpovědět bez nápovědy a daly jsme jim najevo naše uznání.
Strávili jsme příjemné odpoledne a ve výsledném sčítání bodů zvítězil o pouhý bod tým A. Už nyní se těšíme na další kvíz, který nás čeká v prosinci.

 

 

 Další článek