SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka marmelád v SeniorCentru v Modřicích

Na sychravé zimní odpoledne jsme si připravily pro klienty ochutnávku marmelád, abychom potěšily milovníky sladkých chutí.Připravily jsme si pro klienty kávu, různé druhy pečiva k natření, někteří si dali i máslo, aby jim to lépe „klouzalo do krku“.
Nachystaly jsme si deset druhů marmelád, některé druhy byly domácí a některé z obchodu. Daly jsme si záležet na výběru příchutí, aby to klienti s hádáním neměli úplně jednoduché.
Aktivizační pracovnice Mirka na úvod přečetla zajímavosti z oblasti marmelád a džemů a také nám sdělila, že máme v ČR marmeládovou královnu, Jozefínu Růžičkovou, která získala v prestižní soutěži Great Taste Award gastronomického Oskara. Michelinské kuchaře ohromila právě džemem s  fíkovo-hruškovou příchutí.
Poté už jsme se pustili do samotné ochutnávky. U prvních vzorků nás klienti nenechali na pochybách, že by některou z příchutí nepoznali. Ochutnali klasické příchutě jako meruňku, jahodu, borůvky a rybíz. S tím si klienti poradili velmi dobře. Poté přišly na řadu neobvyklé příchutě, pomerančová s bezovým květem, malinová s angreštem nebo morušková. U poslední zmíněné jsme se všichni shodli, že jsme takovou marmeládu nikdy neochutnali a že má velmi lahodnou chuť.
Během ochutnávky jsme si povídali o tom, která z příchutí klientům nejvíce chutnala.. Většinu klientů oslovila marmeláda borůvková, brusinková a také morušková.
Příště nás čeká ochutnávka čajů, tak se těšíme, že se hezky zahřejeme.

 

 

 Další článek