SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ježíškova vnoučata podruhé v SeneCura SeniorCentru Modřice

V minulém článku jsme si představili úžasný projekt „Ježíškova vnoučata“. První letošní vlaštovkou tohoto projektu byla návštěva dvou  skvělých dam, které přijely předat dárek paní Alici. Neuplynul ani týden a my jsme díky tomuto skvělému projektu mohli přivítat další „Ježíškova vnoučata“. Tato návštěva už byla početnější, protože přijela usměvavá mladá maminka z nedalekých Přízřenic  se svými dvěma syny (třetího synka měla ještě ukrytého v bříšku) a jako pomocníky s sebou vzala dva další rodinné příslušníky.
Tato „Ježíškova vnoučata“ se rozhodla obdarovat  našeho klienta pana Ĺudovíta, který si přál boty. Pan Ĺudovít je velmi uzavřený, ale milý a uctivý pán, který rád čte. Zjistit jaký by si přál dárek bylo trochu složitější, ale nakonec jsme přišli na to, že má poničené boty a potřeboval by nové.
Poté co byl dárek vložen na web Ježíškových vnoučat nám během hodiny přišlo potvrzení, že přání bylo zarezervováno. Dalším krokem byla vzájemná  mailová komunikace se sympatickou maminkou z Přízřenic. Dále jsme nechali  pana Ĺudovíta vybrat z různých typů bot a pak už následovalo jen domluvení  termínu návštěvy.
Osobní  setkání dárce a obdarovaného je vždy velmi dojemná záležitost a  u tohoto setkání bylo ještě navíc přidanou hodnotou mezigenerační propojení. Moment, kdy dvouletý a tříletý chlapec předává dárek „dědečkovi“, kterého vidí poprvé v životě s úpřímnou radostí  jako by byl jejich vlastní, je myslím si, podstata tohoto projektu.  Ty jiskřičky štěstí v očích plály na obou stranách jak u chlapců a jejich maminky, tak u pana Ĺudovíta. Malý Jáchymek dokonce namaloval  obrázek se šneky, který se panu Ĺudovítovi moc líbil. V průběhu návštěvy došlo i na písničky, kdy malí bráchové společně s maminkou zazpívali písničku: „Pod dubem, za dubem…“.  Tolik úsměvů jsem u pana Ĺudovíta ještě nikdy neviděla a radost z návštěvy byla veliká.  Závěrečnou tečkou bylo překvapení v podobě vlastnoručně upečených slaných „šneků“. Pan Ĺudovít ochutnal a řekl: „Ty jsou naozaj vynikajúce“.
I když jsem nechtěla moc narušovat atmosféru dojemného setkání, podařilo se mi zdokumentovat pár hezkých momentů na několika fotografiích.
Ještě jednou mnohokrát děkujeme za tuto úžasnou návštěvu „Ježíškových vnoučat“, dobrý  pocit v srdci nám zůstane ještě hodně dlouho.

 Další článek