SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka čajů v SeniorCentru Modřice

Na poslední  čtvrtý adventní pátek jsme si pro klienty připravili ochutnávku čajů. Nejen, že se klienti příjemně zahřáli, ale také ochutnali zajímavé směsi a druhy čajů, které dosud neznali.
Než jsme začali se samotnou ochutnávku čajů, přinesly sociální pracovnice ukázat klientům živého kapra. Klienti byli velmi překvapení a měli velkou radost, že mohou kapra takhle naživo vidět. Některé klientky se nebály i kapra pohladit. Bylo to velmi milé a taky v rámci reminiscence účinný prvek, protože klienti začali vzpomínat na všechny historky s kaprem, co se jim vybavily z mládí a dětství.
Poté už jsme si začali povídat o čajích, aktivizační pracovnice Kristýnka přečetla různé zajímavosti, jaké jsou druhy čajů, které velmoci pěstují nejvíce čaje, jaká je správná příprava apod.
Mezitím jsme  nabídli klientům k ochutnání osm druhů čaje. Klientům nejvíce chutnaly čaje ovocné a nejméně jim chutnal zelený čaj s opuncií, který mívá hodně třísloviny a je na jazyku drsnější. Aby se jim chutě nemíchaly, tak jsme klientům nabídli lázeňské oplatky, které jim přišly k chuti.
Na závěr jsme se společně podívali na kapříka a popřáli si hezké odpoledne. Bylo to příjemně strávené odpoledne s neobvyklým hostem, který nám připomněl, že už za tři dny oslavíme Štědrý den.

 Další článek