SeneCura SeniorCentrum Modřice

Vánoční vystoupení žáků ZŠ Ořechov v Seniorcentru Modřice

V posledním týdnu před vánočními svátky přijali naše pozvání žáci 5. třídy základní školy z Ořechova. Žáci si připravili v režii paní učitelky Karin Soukalové vánoční vystoupení. Paní učitelka měla na začátku vystoupení krátký úvod a poprosila klienty o shovívavost, protože nečekaně onemocnělo osm vystupujících dětí. Každopádně na celkovém dojmu to nebylo vůbec znát.
Vystoupení se skládalo z písní a veršů vánočních pranostik a zvyklostí našich babiček. Hudební kulisu na klávesy vytvořila paní učitelka.
Žáci měli na sobě hezké kostýmy, umožnili nám vidět panu Marii, Kašpara, Melichara a Baltazara i Ježíška. Zhruba hodinové vystoupení nám hodně rychle uteklo a každá hudební i veršovaná pasáž byla odměněna potleskem. Vždy, když v domově vystupují děti, tak se na tvářích klientů střídají úsměvy se slzičkami dojetí. V případě tohoto vystoupení nebylo o dojemné chvíle nouze. Po skončení vystoupení šli žáci za každým klientem osobně s malou pozorností. A poté si po skupinkách s klienty povídali o jejich životě, o jejich zaměstnání, věku a zájmech z mládí. A tohle generační propojení je vždy největším pohlazením po duši.
Domluvili jsme se, že vystoupení ořechovské školy rozhodně nebylo posledním. Už teď se moc těšíme.

 Další článek