SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ježíškova vnoučata – paní Danuše – návštěva opery Aida

V rámci projektu „Ježíškova vnoučata“ jsme se zmiňovali, že naše klientka paní Danuše, která je velkou milovnicí divadla, dostala lístky do Janáčkova divadla na operu Aida.
Velký den pro paní Danuši nastal v pátek 11. 1.  2019. Představení začínalo v 19 hodin, takže jsme měly dostatek prostoru k přípravám. Paní Danuše je velmi elegantní dáma a výběr oblečení na představení byl celkem „oříšek“. Myslím, že na tolik variací a kombinací případného outfitu by přišlo jen málo lidí. Paní Danuše chtěla být spokojená sama se sebou, tak jsem ji ponechala dostatečný prostor k výběru oblečení, které by ji opravdu vyhovovalo.
Zhruba po půl šesté nás vyzvedl u centra pan taxikář, kterého jsme si objednaly tak, aby se nám do taxíku vešel vozíček, ale paní Danuše se na závěr rozhodla, že přesun zvládne s pomocí doprovodu (což jsem byla já, aktivizační pracovnice) a její hole.
Cesta utekla jako voda, paní Danuše nás cestou bavila různými divadelními zážitky z mládí. Při příchodu do divadla jsme si koupily program a daly si věci do šatny. S paní Danuší jsme ocenily jak krásně Janáčkovo divadlo opravili a jak je prostor divadla vkusný.
Přiblížila se hodina představení, tak nás uvaděčky pustily do sálu. S paní Danuší jsme měly krásný výhled z osmé řady a obě jsme si to velmi užívaly.
Paní Danuše byla velmi pozorný divák vtažený do děje. I když byla opera v italštině, velké titulky nad hledištěm nám pomáhaly pochopit děj.
Paní Danuše si chvílemi potichu broukala různé árie a po druhém dějství se mi svěřila, že je hrozně ráda, že  toto představení může vidět.
Na konci představení jsme dlouze tleskaly jako ostatně celé osazenstvo divadla. Byl to krásný zážitek a s paní Danuší jsme cestou zpět podrobně rozebíraly výkony hlavních představitelů. Měla jsem trochu obavu, aby paní Danuše tříhodinový program fyzicky zvládla, ale byla naprosto čilá i při příchodu do domova, kam jsme dorazily až po půl jedenácté.
Děkujeme „Ježíškovým vnoučatům“ za tento krásný umělecký zážitek, paní Danuše si tento večer náramně užila.

 Další článek