SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zpěváček – vystoupení ke Dni matek

Děti ze základní školy v Modřicích u nás vystupovaly několikrát a klienti byli vždy velmi spokojení. Nyní k nám zavítaly s vystoupením ke Dni matek.
Paní učitelka Černocká si nejdříve připravila potřebné věci v tanečním sále, kde se následně vystoupení odehrávalo. S dětmi si ještě narychlo zkoušela písně a básničky, které měly na tuto příležitost přichystané, aby vše proběhlo bez chybičky.
Když se přiblížila třetí hodina, tak na klientech už byla znát mírná netrpělivost a očekávání. Ale v následujících okamžicích už paní učitelka Černocká dala pokyn svému manželovi, který ji doprovázel na kytaru a klavír a vystoupení mohlo začít.
Na úvod nám paní učitelka sdělila, že celé vystoupení je věnováno maminkám ke Dni matek. Děti na úvod začaly básničkou „Naše máma“ a hned následovala krásná básnička o maminkách. Písničky se klientům zamlouvaly a někteří si i podupávali do rytmu. Celé pásmo se dětem moc povedlo, zazpívaly nám písničky např. „Zahradníkův rok“, „Konec školy“, „Dobrú noc“ a „Kdyby byla Morava“, na kterou už se se zpěvem přidali všichni klienti.
Na závěr nám děti s paní učitelkou zazpívali píseň „O mlsné vose“ od Slávka Janouška, která měla velmi vtipný text a klienti se u ní upřímně pobavili.
Po vystoupení děti rozdaly klientkám krásnou, ručně vyrobenou kytičku s osobním přáníčkem a některým klientkám se zaleskly oči..
Nakonec jsme dětem, paní učitelce i jejímu hudebnímu doprovodu věnovaly malou pozornost v podobě sladkých bonbónků. Klienti byli plní dojmů a vystoupení si moc pochvalovali. Při společenských akcích, kde vystupují děti jsou klienti vždy naprosto šťastní.

 Další článek