SeneCura SeniorCentrum Modřice

Roční splněná přání - návštěva cukrárny Madlárna

Často s kolegyněmi přemýšlíme  o přáních pro klienty, chodíme za nimi a vyptáváme se co by jim udělalo radost. No a tentokrát nám klienti naše přemýšlení výrazně zjednodušili sami a to tím, že se nám často svěřovali, že by rádi ochutnali nějaké dobroty.
Hlavně klientky se často zmiňovaly, že by rády navštívily cukrárnu nebo kavárnu. Říkaly, že zamlada to bylo místo kam si s kamarádkami zašly nejen na kafíčko, ale i pořádně „pokecat“.
Po oslovení všech klientů, kteří měli o návštěvu cukrárny zájem se nám utvořila skupinka „sedmi statečných“ ve složení paní Strejčková, paní Pellarová, paní Zikmundová, paní Černá, pan Kučera, pan Černý a pan Navrátil.
My, aktivizační pracovnice, Kristýna , Mirka, Adriana a naše milé kolegyně Jana a Monika z rehabilitačního úseku jsme osobně domluvily návštěvu krásné cukrárny Madlárna, která sídlí kousek od našeho domova. Tuto cukrárnu jsme v minulosti s klienty už  několikrát navštívili a personál této cukrárny nás vždy ochotně a mile obsloužil.
Také jsme musely vyčkávat až se trochu umoudří počasí, abychom mohly být s některými klienty i na zahrádce, protože tentokrát nás květen trochu zaskočil chladným a upršeným počasím.
Naštěstí se nám na pátek vyčasilo a my jsme mohly všech sedm klientů udělat šťastnými.
Většině klientům  jsme o našich plánech nic  neprozradily a pod záminkou, že jdeme na obvyklou aktivitu jsme je překvapily a zavedly do této cukrárny.
To bylo úsměvů a radosti, klienti se úplně rozzářili. Všichni si vybrali zákusek a kávičku nebo nějaký nápoj a byli okouzleni příjemným interiérem cukrárny.
Čas rychle plynul a s klienty jsme vedly rozhovor na různá témata. Chvílemi nás přezpívávali ptáčci, kteří jsou umístěni v kleci na zahrádce.
Společně strávený čas jsme si krásně užili, panovala uvolněná nálada a chvílemi jsme se jen tak usmívali. Klienti si tuto událost velmi pochvalovali a říkali, že bychom to mohli někdy zase zopakovat.

 Další článek