SeneCura SeniorCentrum Modřice

Pohádkový kvíz v SeneCura SeniorCentru v Modřicích

Na čtvrteční odpoledne jsme si připravily zábavný kvíz s tématem pohádky.  Toto téma klienty velmi zaujalo, protože se tak mohli vrátit v čase a zavzpomínat na svá dětská léta. Klienti byli jako obvykle rozděleni do dvou týmů A a B.

Spousta otázek směřovala na pohádkovou postavičku samotného Večerníčka, otázky byly zaměřeny konkrétně na tuto animovanou postavičku např. Kdy se poprvé objevil v televizi nebo Kolik novin rozházel během úvodní znělky, dále pak Co všechno se pod postavičkou Večerníčka  při úvodní znělce měnilo? Další otázky byly zaměřeny na známé pohádky.  Charakter otázek byl různý a některé byly i se zvukovou kulisou, což se klientům moc líbilo. Někdy se pouštěl jen kousek znělky a úkolem klientů bylo k těmto znělkám přiřadit tu správnou pohádku. Oba týmy si vedly statečně, soutěžilo se v přátelském duchu, ale na závěr, při výsledném sčítání bodů se na prvním místě přece jen umístil tým B.
To, ale není podstatné, důležité je, že jsme společně strávili příjemné pohádkové odpoledne a už nyní přemýšlíme jaký kvíz vymyslíme příští měsíc.

 Další článek