SeneCura SeniorCentrum Modřice

Duo Ruggieri v SeniorCentru Modřice

V měsíci červenci nás už po několikáté navštívil manželský pár, který nám opět zpestřil páteční dopoledne.

Manžel Giancarlo Ruggieri se narodil  ve Ferraře v Itálii. Absolvoval  studium zpěvu ve Státní konzervatoři v Pescaře. Krátkou dobu po absolutóriu  se odstěhoval do Francie, kde  bydlel 5 let. Od září 1988 do prosince 1990  byl členem operního sboru v Operním divadle v Montpellier a současně  začal sólistickou kariéru, která ho vedla k vystupování na koncertech, oratoriích a operních představeních v mnoha městech (Montpellier, Paříž, Toulon, Dijon, Besancon, Strasbourg,atd.).
V roce 1989  se stal finalistou na Mezinárodní pěvecké soutěži v Padově a v Parmě (Itálie) a zvítězil  na Mezinárodní soutěži ve městě Marmande (Francie).
Od roku 1991  začal operní sólistickou kariéru ve Francii, kde  zpíval v operách Tosca, La Boheme, Hoffmannovy povídky, Carmen, Faust a Don Carlos a současně  začal pravidelně hostovat v Československu, Maďarsku, Rakousku a Německu.
V roce 1992 se zúčastnil Mistrovského kursu slavné sopranistky Birgit Nilsonn, kde s ní nastudoval celou roli Calafa z Pucciniho Turandot, kterou debutoval a pravidelně zpíval v brněnském Národním divadle a v pražské Státní opeře.
Od roku 1995 začal hostovat po celé Evropě: Španělsko, Švédsko, Norsko, Finsko, Dánsko, Švýcarsko, Turecko, Makedonie atd,  kde zpíval
nejtěžší tenorové postavy.
V letech 2012 a 2013 zpíval Cania v nové inscenaci Komedianti  v divadle v Ústí nad Labem
V českých a slovenských divadlech pravidelně zpíval jako stálý host ve Banské Bystrici, Košicích, Bratislavě, Brně, Olomouci, Českých Budějovicích, Státní opeře Praha, Liberci a Ústí nad Labem. Účinkoval  také v Ostravě a Plzni.
Od jeho první hlavní role, Cavaradossiho v Pucciniho Tosce 15.1.1991, debutoval více než 25 hlavních rolí, které patří mezi nejtěžší v tenorovém repertoáru. Bystrici, Košicích, Bratislavě, Brně, Olomouci, Českých Budějovicích, Státní opeře Praha, Liberci a Ústí nad Labem. Účinkoval  také v Ostravě a Plzni.
Od jeho první hlavní role, Cavaradossiho v Pucciniho Tosce 15.1.1991, debutoval více než 25 hlavních rolí, které patří mezi nejtěžší v tenorovém repertoáru.

Manželka Soňa Ruggieri se narodila v Ústí nad Labem, ČR. Studovala klasický tanec u paní Veselinovičové. Po té nastoupila do baletního souboru Severočeského divadla Ústí nad Labem, kde během šesti let svého působení účinkovala ve více než 400
představeních. Mezi ně patří Labutí jezero, Giselle, Coppelie atd.
V letech 2006 – 2011 žila v Itálii, kde spolupracovala s více soukromými tanečními souborami a vyučovala ve dvou tanečních školách.

 Další článek