SeneCura SeniorCentrum Modřice

Duo Dolce Helios v SeniorCentru Modřice

Dnes k nám do domova zavítalo Duo Dolce Helios. Tohle duo je složeno ze dvou velmi příjemných hudebnic, které disponují velkým talentem a citem pro hudbu. Níže Vám tohle duo představíme:
První je Jana Máslová, která hraje na klavír od svých osmi let. Vystudovala hru na klavír na Konzervatoři v Českých Budějovicích a po pěti letech pak absolvovala na Janáčkové akademii múzických umění v Brně. Během studií se aktivně zapojovala do komorní hry v různém nástrojovém složení i v různých žánrech. Nyní vede klavírní třídu v ZUŠ Ořechov a SZUŠ Universum a věnuje se aranžování skladeb.
Druhá z dua je Klára Zavadilová hraje na flétnu od dvanácti let. Ještě před vstupem na konzervatoř aktivně hrála sólově, v různých komorních obsazeních a pořídila mnohé studiové nahrávky. Státní Konzervatoř Brno vystudovala u prof. Boženy Růžičkové. Pro plnou každodenní praktickou zaneprázdněnost na vysokou školu již nenastoupila. Její praktické hráčské zkušenosti zasahují téměř všechny hudební slohy a žánry. Již dvacet let vede flétnovou třídu v ZUŠ Ořechov.
Úterní dopoledne nám tyto dámy zpříjemnily výběrem krásných skladeb napříč hudebním spektrem. Začaly u vyloženě vážné hudby, kdy nám zahrály J. S. Bacha a pokračovaly písněmi na bázi swingu, dále jsme slyšeli muzikálové a filmové skladby. Následovaly písně ze Semaforu, Suchého a Šlitra. Dále nás velmi zaujaly skladby od skupiny Beatles, také skladby Louise Amstronga a také dojemná píseň z filmu „Tenkrát na západě“, která je z originálu přezpívána naší vynikající zpěvačkou Věrou Špinarovou.
Celé pásmo bylo zakončeno písněmi, které jsou našim klientům známé, takže jsme si společně zanotovali např. Život je jen náhoda a Tereza.
Klienti byli velmi spokojeni a už nyní víme, že v našem zařízení tohle duo nebylo naposledy.

 Další článek