SeneCura SeniorCentrum Modřice

Veronika Šranková – zakladatelka společnosti „Emil pomáhá“ v SeniorCentru Modřice

Dnešní dopoledne jsme měli možnost přivítat v našem zařízení slečnu Veroniku Šrankovou, která přijala pozvání do našeho “Křesla pro hosta”.

Slečna Veronika není v našem zařízení poprvé, protože k nám pravidelně jezdí se svým terapeutickým koníkem Emílkem. Tentokrát jsme si ji pozvali, aby nám o sobě a celém svém projektu povykládala podrobněji. Slečna Veronika má bohaté zkušenosti s terapiemi různého druhu, nejen s  hipoterapií, ale i canisterapií a felinoterapií. Nedávno do svého zvířecího týmu přibyla ještě želva.

Veronika nám na úvod pověděla spoustu informací o koníkovi Emilkovi, klienti se ptali na to jak dlouho se takový koník (plemena Falabella) cvičí a taky čím se může a nemůže krmit. Dozvěděli jsme se, že je Emil skvělým hipoterapeutickým koníkem, nejen pro svoji velmi klidnou povahu, ale i proto, že je poslušný a je schopen se naučit různé pokyny.
Slečna Veronika nám povykládala kolik různých druhů zvířat má u nich na ranči, který si sama vymyslela a následně zrealizovala ve svých dvaceti letech.
Jde vidět, že lásku ke zvířatům si „nese“ opravdu od útlého mládí, kdy domů nosila plno zvířátek, od nejmenších, až po ty větší…Láska ji vydržela a nadále trvá, bezmála už patnáct let..
Slečna Veronika nám pustila zajímavou prezentaci, na které jsme zjistili čemu všemu se společnost „Emil pomáhá“ věnuje a my tak dostali větší přehled o různých aktivitách.

Slečna Veronika si s sebou vzala svého psa Piškota, který je velmi kontaktní a seznámil se snad se všemi zúčastněnými. Klienti si velmi rádi Piškota hladili a dávali mu dobrůtky.
„Křeslo pro hosta“ se slečnou Veronikou se nám všem moc líbilo a už se moc těšíme, až k nám slečna Veronika přijede i s Emilkem a klienti si ho zase budou moct ozdobit a učesat.

 Další článek