SeneCura SeniorCentrum Modřice

Hudební okénko s Adamem v SeneCura v Modřicích

Adam Šedivý je osmnáctiletý student Konzervatoře Brno, kde studuje dva hlavní obory, jeden je hra na kontrabas a druhým oborem je zpěv.

Adam si připravil velmi zajímavý program, kdy nám nejdříve zazpíval dvě etudy od skladatele Nicoly Vaccaie, poté jednu „umělou“ píseň od Mikuláše Schneidera-Trnavského – Starala sa mamka má. Poté nám zazpíval a zahrál na klávesy píseň od skladatele Víta Klusáka – Jezdili formani. Dále jsme měli možnost si poslechnout něco z modernější muzikálové tvorby a to píseň Chválím tě, Země má od známé skladatelské dvojice Svěrák/Uhlíř a velmi známou píseň Ráj, kterou známe hlavně v podání našeho muzikálového zpěváka Dana Hůlky.
Adam je skromný mladík, který všechny klienty upoutal svým krásným hlasem a velmi profesionálním přednesem. Dokonce jeden z klientů, pan Holec na Adama volal: „Mistře“? Adama tohle oslovení velmi pobavilo a odvětil, „ ..já, ale nejsem Mistr..“, na což pan Holec odvětil: „Cože, že nejsi?,… tak budeš“! Tato věta pobavila všechny přítomné.
Mezi pěveckým vystoupením jsme klientům  přečetli zajímavosti o skladatelích, od kterých Adam zpíval a hrál písně.
Klienti měli spoustu otázek z hudební branže, na které Adam erudovaně odpovídal. Také jsme zabloudili do Adamova soukromí, kde jsme se dozvěděli, že místo na světě si musel už od prvních dnů narození vybojovat. Narodil se totiž o dva měsíce dříve a vážil pouhých 1.300g. Což se nám ani nechtělo věřit, když jsme tato slova slyšeli z úst, bezmála, dvoumetrového muže.
Na závěr programu jsme si společně zazpívali lidové písně, které mají klienti v oblibě. Adam sklidil velký potlesk a klienti byli velmi spokojení. Tři klientky se mi svěřily, že byly při Adamově zpěvu několikrát úplně dojaté.
Nejen klientky, ale my všichni fandíme Adamovi v dalším počínání, nejen v hudební branži.

 Další článek