SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zahradní slavnost v SeneCura Seniorcentru v Modřicích

Ve středu 4.9. 2019 v 15hod jsme v našem SeneCura SeniorCentru v Modřicích uspořádali druhý ročník Zahradní slavnosti. Díky příznivým ohlasům z minulého roku jsme se rozhodli tuto tradici uchovat a nadále ji udržovat.
I díky prvnímu ročníku jsme byli poučeni a věděli jsme na čem letos zapracovat a které věci případně upravit nebo změnit. Snažili jsme se v naší krásné zahradě vše připravit, aby se klienti a jejich rodinní příslušníci cítili pohodlně. Postarali jsme se hlavně o dostatek prostoru pro všechny účastníky slavnosti.
Příprava na tuto akci byla náročná, ale výsledkem byli nejen spokojení klienti, ale i rodinní příslušníci. Před začátkem zahradní slavnosti jsme si všichni pochvalovali krásné slunečné počasí a vzpomínali jsme jak jsme vloni měli strach, že nám zahradní slavnost pokazí déšť.

Na úvod slavnosti všechny přítomné srdečně přivítal pan ředitel Martin Krňávek společně s paní Ing. Věrou Husákovou, která je regionální ředitelkou SeneCura.  Dalším milým hostem, který popřál klientům hezký zážitek byla místostarostka Modřic paní Ing. Hana Chybíková.
Každý účastník slavnosti přicházel na zahradu vchodem, u kterého byla nástěnka s fotkami klientů z různých kulturních akcí a aktivit pořádané v našem zařízení. K dobré náladě přispělo výborné občerstvení, o které se postaral náš tým zkušených kuchařů a šéfkuchařů z našeho i centrálního zařízení SeneCury.  Ti nám předvedli své kuchařské umění v plné parádě. Modřický šéfkuchař Michal Novák griloval kuřecí maso, vepřovou krkovičku marinovanou v uzené soli, kuřecí maso na kari, různé druhy klobás a také pečené zámecké brambůrky. Další šéfkuchař pan Tomáš Pondělíček obsluhoval zařízení, kde se připravoval gyros. Klienti se mohli rozhodnout zda-li si gyros nechají vložit do pita chleba nebo si k němu dají pečené brambůrky. Spousta klientů si chválila nabídku studeného bufetu, kde byly různé druhy sýrů, slaniny, různé druhy omáček a dipů, dále pak ovoce a zeleniny. Z čeho byli klienti nadšení  bylo osvěžení v podobě zmrzliny a také pestrý výběr chlazených nápojů v podobě ledového frappé s příchutí kávy a banánů, také ledová tříšť s příchutí modré maliny. Z teplých nápojů bylo na výběr z různých druhů kávy a čaje. Dále bylo k dispozici alkoholické i nealkoholické pivo, které se stylově chladilo ve vaničce plné ledu. Tak jako vloni se, dle slov klientů, stal nejoblíbenější nápojem burčák.  Náš pan ředitel se chopil přípravy míchaných nápojů a nabízel nápoje zvané Mojito a Aperol Spritz.  Kolem cestiček zahrady byly rozmístěny velké zavařovací sklenice s kamínky, které byly naplněné vodou a na její hladině svítila plovoucí svíčka.  Další dekorací byly lampiony, které byly zavěšené v párty stanech a všem se moc líbily.
Většina klientů se svými příbuznými seděli v příjemném prostoru našeho altánu a někteří se rozmístili na lavičky a do dalších stanů, které byly nainstalovány právě pro tuto zahradní slavnost. Na příjemné atmosféře se bezesporu podílela i cimbálová kapela Fujarka. Hudebníci byli oděni do krásných krojů a hráli lidové písničky, které naši klienti milují. Během produkce hudebníci hráli klientům písničky na přání a to se všem moc líbilo.
Zvuk cimbálu a zpěv hudebníků zněl v naší zahradě ještě dlouhou dobu i po odchodu posledního hosta naší slavnosti.
Tuto zahradní slavnost klienti hodnotili velmi kladně a z úst rodinných příslušníků zněla jen samá chvála.  To nás zaměstnance a všechny, kteří se podíleli na této slavnosti, nejvíc zahřálo u srdce.

 Další článek