SeneCura SeniorCentrum Modřice

Křeslo pro hosta s por. Mgr. Jaroslavem Mikoškou, tiskovým mluvčím Záchranného hasičského sboru JMK v SeneCura SeniorCentru v Modřicích

Středeční dopoledne jsme mohli přivítat vzácného hosta a cítit se ještě o něco více bezpečněji, protože nás po dlouhé době znovu navštívil tiskový mluvčí Záchranného hasičského sboru Jihomoravského kraje, por. Mgr. Jaroslav Mikoška.

Jaroslav Mikoška se po osmileté pracovní zkušenosti v roce 2013 stal krajským tiskovým mluvčím. Jeho náplň práce je především komunikace s médii a fotografování zásahů. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavých věcí, jako třeba kolik hasičských jednotek v jihomoravském kraji je, kolik stojí hasičské uniformy nebo jak je těžké se k profesionálním hasičům dostat.

Na ukázku nám přinesl hasičskou uniformu, která se skládá ze speciálních bot s kovovou špicí, kalhot, bundy a dvou helem. Jedna helma je určena pro jednoduché zásahy, druhá do přímého kontaktu s ohněm. Klienti si tyto helmy mohli „potěžkat“, a zjistit, že helma do přímého kontaktu s ohněm je mnohem těžší než helma na jednoduché zásahy.  Na otázku jestli je toto oblečení nehořlavé s úsměvem odpověděl, že vše je hořlavé jen jde o teplotu, která působí.

Tímto panu por. Mgr. Jaroslavu Mikoškovi děkujeme za příjemné dopoledne a doufáme, že tato návštěva nebyla poslední.

 Další článek