SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ze života plazů v SeneCura SeniorCentru v Modřicích

Ve čtvrtek odpoledne k nám do domova přijel mladý muž Daniel Filípek, který chová  exotická zvířata. Minulý rok u nás byl poprvé a klienti si jeho návštěvu přáli zopakovat, protože se jim exotická zvířata moc líbila. Plazi potřebují velice citlivé a správné zacházení, proto musela být dovezena  ve speciálních přepravkách.
Pan Filípek dokázal hodinu a půl velmi erudovaně hovořit o těchto zajímavých “mazlíčcích”.
Našim klientům představil spoustu druhů plazů a jiných zvířat. Klientům individuálně ukázal různé suchozemské i masožravé želvy, spoustu ještěrů, chameleony, agamy vousaté či velkého varana, z jehož velikosti a vizáže šel velký respekt. Klienty velmi zaujalo krmení varana, kterého pan chovatel položil na zem a kousek před něj dal červa, poté taky malé vajíčko a na závěr dostal kus kuřecího křídla. “Jůůů, tomu ale šmakuje”, poznamenal pan Jeřábek. S jeho tvrzením můžeme jen souhlasit. Všech šest červů a další pochoutky, které mu chovatel naservíroval, slupnul jako malinu. Myslím si, že hlavně nám, aktivizačním pracovnicím se snížila tepová frekvence, když se za varanem zavřela dvířka přepravního boxu. Naopak klienti nám ukázali jak dokážou být odvážní, protože hned šest klientů využilo nabídku se s agamami položeným na klíně, vyfotit.
Klienti byli programem  nadšeni a pana chovatele se ještě dlouze vyptávali na spostu informací ohledně chovu těchto neobvyklých mazlíčků.

 Další článek