SeneCura SeniorCentrum Modřice

Putovní sklípek v SeniorCentru Modřice

Celým tanečním sálem zní cimbálová muzika a víno teče proudem. Tak vypadalo pondělní odpoledne 11. listopadu. Na svatého Martina se klientům postaral o zábavu Putovní sklípek Rozařín, který na ochutnávku přivezl nejen nejrůznější druhy vín, ale také cimbálovou kapelu.

Středně plné, harmonické víno s příjemnou svěží kyselinkou. To je víno Muller Thurgau, které klienti ochutnali jako první. Vínečko bílé, Kdyby byl Bavorov nebo nedaleko od Trenčína. Tyhle lidové písničky a mnoho dalších nás provázely celým krásným odpolednem.

Během zajímavého výkladu o vínech a o vinařství jako takovém, doléváme do prázdných sklenic další vzorky. Tentokrát je to Moravský Muškát a následuje vyzrálé víno rubínové barvy s vůní přezrálých třešní Modrý Portugal.

Sálem se rozléhá zpěv a od každého stolu vyzařuje dobrá nálada. Na řadu přichází poslední a zároveň nejsladší víno, které klientům zachutnalo ze všech nejvíc a to Veltlínské Zelené z nedalekých Sokolnic.

Ještě pár písniček a nádherné odpoledne plné zážitků, krásné muziky a dobrého vína nám končí. Všichni spokojeně odchází s příjemným hřejivým pocitem a úsměvem na rtech.

Moc jsme si to užili a těšíme se na další společně strávenou akci pořádanou naším SeniorCentrem Modřice.

 Další článek