SeneCura SeniorCentrum Modřice

Vánoční kvíz v SeniorCentru Modřice

A protože vánoční atmosféry není nikdy dost, další kvíz měl jak jinak než vánoční tématiku. Třetí prosincové pondělní odpoledne se naše dva týmy opět sešly a každý z týmů usiloval o vítězství v tradičním kvízu, který pořádáme každý měsíc.

„Náš tým se bude jmenovat Jesličky.“ ozvalo se z řad „béčkového“ týmu. Odezva na sebe nenechala dlouho čekat a tým A se domluvil na názvu Vánočky. Názvy jsou vymyšleny a může se začít.

Abychom začátek hned nepřepálili, začalo se vcelku zlehka. Co přesně znamená slovo advent, jak se nazývají čtyři adventní neděle, nebo jaká pověra se pojí s třešňovými větvičkami tzv. barborkami? Takhle zněly některé z jednodušších otázek, na které soutěžící nehledali odpovědi dlouho. Později se z hlav klientů začalo kouřit podstatně víc. Kdy slaví Vánoce východní církev, nebo jak se nazývá slavnost, která připadá vždy na první neděli po 6. únoru, nebo co znamenají písmena K+M+B, která se píší na dveře domů o slavnosti Tří králů? Komu by to nezamotalo hlavu?

Po čtyřiadvaceti otázkách jsme mohli vyhlásit vítěze této nelehké soutěže. Vítězným týmem se stala skupina B, tedy Jesličky, ale opět to bylo velice vyrovnané a zvítězili pouze o jediný bod.

Klienti se po náročném odpoledni rozprchli na své pokoje a věříme, že už teď připravují svoje mozkové závity na další kvíz. Společně se všichni moc těšíme!

 Další článek