SeneCura SeniorCentrum Modřice

INRI Road navštívila SeniorCentrum Modřice

Druhé prosincové pondělí přišla naše klienty potěšit křesťanská studentská organizace INRI Road, kterou založila Církev adventistů sedmého dne. INRI znamená  „Ježíš Nazaretský, král židovský“ a pochází z nápisu, který visel na Kristově kříži. Celý název organizace potom můžeme volně přeložit jako  „cesta k Ježíši“. Posláním INRI road je nabízet věřícím i nevěřícím lidem kolektiv mladých lidí, kterým záleží na vztazích, hledání dobra a lidech kolem nás.

Desítka studentů, v čele s panem kazatelem, se rozhodla navštívit náš domov a přijít zazpívat a navodit vánoční atmosféru. Úvodem se tito mladí lidé chtěli představit a také se blíže seznámit s osazenstvem v hledišti. Každý ze studentů se proto představil a prozradil o sobě, čím chtěl být, když byl malý a zároveň čím je nyní. „Jaké zaměstnání, nebo oblíbenou činnost jste vykonávali vy?“ zazněla otázka ze strany studentů na naše klienty. „Já vždy chtěla učit a také se mi to splnilo a skoro celý život jsem učila. Moc mě to bavilo a kdyby mi to zdravotní stav umožňoval,  tak bych učila do teď.“ Jedna z mnoha odpovědí, která zahřála u srdce.

Purpura, Štědrý večer nastal, ale také píseň od Karla Gotta a jeho dcery Charlotty Srdce nehasnou. Tyto a mnoho dalších písní znělo sálem v podání osmi zpěvaček, slečny hrající na klávesy a dvou mladíků hrajících na kytaru a housle.

Krásných písní a koled bylo nespočet a vystoupení mladých, krásných lidí se blíží ke konci. Nechyběla také ochutnávka cukroví, napečeného přímo od organizace. Na rozloučenou a na památku každý z klientů dostal od studentů drobný dáreček, který všechny moc potěšil.

Vánočně naladěni se všichni těšíme na další zážitky a krásně prožité chvíle pohody.

 Další článek