SeneCura SeniorCentrum Modřice

Ochutnávka marmelád v SeniorCentru Modřice

Jak je již každý měsíc zvykem, tak i v měsíci lednu klienty čekala ochutnávka. První ochutnávka v roce 2020 měla opravdu sladký nádech. Nejednalo se však o cukroví nebo čokolády, ale o marmelády.

Nejspíš každá maminka nebo babička zkoušela uvařit svou domácí marmeládu. Proto jsme se rozhodli připomenout našim klientům různé příchutí marmelád. Od klasické meruňkové, jahodové, malinové až po méně známe marmelády z citrusů a dokonce i příchuť pomeranče se zázvorem.

Aby vše nebylo jen o degustování, tak jsme si jako vždy připravili i nějaké to povídání a zajímavosti právě o marmeládách. Jaký je rozdíl mezi džemem, marmeládou a ovocnou zavařeninou? Kolik procent citrusů musí obsahovat marmelády v Anglii a jaké všelijaké příchutě můžou být? To vše a mnohem víc se klienti při ochutnávce dozvěděli a můžeme říci, že většina byla i překvapena. Například fakt, že nejlepší marmelády na světě vaří paní z České republiky Blanka Milfaitová, překvapil nejednoho klienta.

Sladké odpoledne se blížilo ke konci a nám už zbývalo jen vyhodnotit, která marmeláda chutnala nejvíc. Úkol to však nebyl vůbec jednoduchý, protože jak se říká, kolik lidí, tolik chutí! Bylo to moc příjemné a těšíme se na příští degustační odpoledne.

 Další článek