SeneCura SeniorCentrum Modřice

Silvestrovský kvíz v SeniorCentru Modřice

Začátek nového roku 2020 jsme přivítali dalším kvízem, který se konal 6. ledna. A téma? Jak jinak než silvestrovské a novoroční. Jak již je u našich kvízů zvykem, klienti měli za úkol vymyslet silvestrovské soutěžní názvy pro své týmy. Při vzpomínce na silvestra se jim vybavili skvělí herci, kteří jsou se silvestrovskými oslavami úzce spojeni. Tým A si vybral název „Menšík“ a tým B „Bohdalka“. A kvíz mohl začít!

Jako vždy mezi týmy panovala velká rivalita a soutěžní atmosféra. Z počátku byly otázky snadné, například: Jak slaví Češi obvykle příchod nového roku? Klienti měli na výběr ze tří možností:
a) připíjejí si tequilou a skáčou přes stůl
b) připíjejí si šampaňským a dělají ohňostroje
c) jedí řízky a zpívají Ach synku, synku.

Zde byla odpověď jasná, ale co třeba otázka: Jak se říká Silvestru v Japonsku? Tady už si týmy lámaly hlavy a nezbývalo nic jiného než tipovat. O dva body vyhrál tým A, tedy „Menšík“. Tým „Bohdalka“ však nevěšel hlavu a do příštího kvízu prý udělají všechno pro to, aby vyhráli.  Abychom týmy ještě více motivovali k úžasným výkonům, od nového roku jsme vyhlásili celoroční kvízovou soutěž. Který z týmů bude mít na konci roku nejvíce výher, získá sladkou odměnu. Už teď jsme zvědaví jak tato soutěž dopadne, a těšíme se na další vědomostní kvízy.

 

 Další článek