SeneCura SeniorCentrum Modřice

Křeslo pro hosta spojené s ochutnávkou Belgických čokolád

V den Sv. Valentýna se sešli klienti SeniorCentra Modřice na mimořádnou ochutnávku. Kdy  jindy klientům osladit život, než právě v tento den. Pozvali jsme pana Mintrengu, který přijel s plným autem belgických čokolád.

Čokoládu miluje nejspíše většina z nás, účast byla opravdu velká. Sám pan Mitrenga byl překvapen a řekl: „Tak takovou účast jsem opravdu nečekal. Je vidět že čokoláda chutná v každém věku.“ Celá jídelna voněla kakaem a všichni se moc těšili, co ochutnají.

Odstartovali jsme čokoládovými lanýži s kousky karamelu, obalenými v kakau. Pralinky se rozplývaly na jazyku a mysleli jsme, že nic lepšího už snad přijít nemůže. Opak byl pravdou. Na řadě byly mandle v hořké i mléčné čokoládě, obalované v kakau nebo ve skořici a také mandle s krémem obalené v kokosu. Chuťové buňky šílely a nemohly se dočkat dalších zážitků. Samozřejmě nesměla chybět ani čistá hořká a mléčná čokoláda. Největším překvapením byly však čokoládové tyčinky plněné mátovou náplní.

Sladké dopoledne se blížilo ke konci a každý měl možnost si nějakou čokoládu i koupit. Někteří nakupovali docela ve velkém, jasný důkaz toho, že čokolády byly výborné a opravdu kvalitní. Gurmánský zážitek jsme si všichni moc užili a těšíme se na další společně strávený čas.

 

 Další článek