SeneCura SeniorCentrum Modřice

Duben v SeniorCentru Modřice

Březen – za kamna vlezem, duben – ještě tam budem, až příjde máj, vyjdeme v háj. Lidová pranostika, která však letos naštěstí nevyšla. V měsíci dubnu jsme za kamny určitě zalezlí nebyli a právě naopak jsme si skoro každý den užívali čerstvého vzduchu v naší nádherné zahradě.

Počasí nám přálo, tak co jiného v téhle nelehké situaci dělat, než jít načerpat energii a dobrou náladu ven. Téměř každý den po obědě se na zahradě začaly tvořit malé skupinky lidí, samozřejmě s bezpečnými rozestupy. Sluníčko svítilo, žabky u jezírka kvákaly, klienti spolu konverzovali a měli dobrou náladu. K dokonalosti chybělo už jen jediné…káva. Ale i to nebyl samozřejmě žádný problém a tak jsme klientům každé odpoledne uvařili na zahradě kávu, kterou každý s chutí vypil. Koho už začalo nudit posedávání na lavičce, mohl si zahrát ruské kuželky, které máme na zahradě k dispozici.

A co když nevyšlo počasí? Ani to pro nás nebyl žádný problém, protože máme krásně zařízené wellness centrum, které také hojně navštěvujeme a  klienti se v něm rádi zrelaxují. V nehezkém počasí každý ocení bublinkovou lázeň nohou v teplé vodě.

Zapomenout jsme nemohli také na naše dubnové oslavence, kteří nemohli oslavit své narozeniny společně s ostatními. Všechny jsme navštívili, popřáli jim a obdarovali je balíčkem, ve kterém měli něco dobrého na zub.

I přes to, že se snažíme naše klienty rozveselit, je nám jasné, že jim chybí kontakt s rodinou. Někteří jsou v kontaktu alespoň přes mobilní telefon, jiní posílají dopisy, nebo e-maily a někteří mají pravidelné videohovory přes Skype. Snad alespoň takhle jim můžeme pomoci usnadnit tuhle nelehkou situaci a odloučení od svých blízkých.  Moc bychom chtěli poděkovat také studentské organizaci Mise naděje za projekt „Úsměv do schránky“, a za nespočet pohlednic s pozitivními pozdravy pro naše klienty.

Všichni doufáme, že se vše brzy vrátí k normálu, začnou opět skupinové aktivity a hlavně budou povoleny návštěvy, protože i přes naši velkou snahu nemůžeme nahradit kontakt s rodinou a s blízkými. Těšíme se na další krásné slunečné dny a posíláme pozdravy.

 Další článek