SeneCura SeniorCentrum Modřice

Splněné přání v SeniorCentru Modřice

V jarním období by člověk řekl, že snad nemůže být náročné ostatním lidem vykouzlit úsměv na tváři. Stačí se podívat kolem sebe, jen se nadýchat krásné svěží atmosféry, a cítíte se lépe. Letošní jaro je však pro všechny jiné. Samozřejmě, že jsme za krásné jarní dny v našem domově vděční. Avšak plné prožívání jarní idylky klientům narušují současné nepříjemné události, stejně jako všem ostatním. Klienti často vzpomínají na své rodiny, které jsou „tam venku“. Proto je v rámci rozhovorů s klienty někdy nelehké zjistit, co by jim udělalo radost, anebo co by je mile rozptýlilo.

V dubnovém měsíci jsme několikrát zavítali k panu Zemkovi. Doručovali jsme mu milé zprávy a dopisy od rodiny, čímž byl velice potěšen. Při jednom z rozhovorů jsme od něj zjistili, že se v minulých letech velice rád zabýval zahradničením. Pan Zemko prozradil, že nejraději pěstoval rostliny, které byly k užitku. Zahrada mu, dle jeho slov, činila radost a v jeho očích byl vidět stesk po minulých dobách. Proto jsme se rozhodli panu Zemkovi vytvořit drobnou zahradnickou aktivitu, která by ho v dnešních nesnadných dnech potěšila.

Při jediném deštivém dni v dubnu jsme opět pana Zemka navštívili a představili mu aktivitu, vytvořenou přímo pro něj. Společně jsme zaseli semínka levandule lékařské, o která se nyní pan Zemko stará. Aktivita mu vytvořila drobné jiskřičky veselí v očích. Slíbil, že levanduli bude zalévat a starat se o ni. „Na kytičku já nikdy nezapomenu,“ pravil.

Naše setkání pan Zemko zakončil přáním, že by rád kytičku předal své manželce, která je má rovněž velice ráda. Rád by jí rostlinku z lásky daroval a prostřednictvím toho gesta ji také potěšil. Pevně věřím, že se brzy shledají a budou sdílet svoji radost.

 Další článek