SeneCura SeniorCentrum Modřice

Akce „Pod Okny“ v SeniorCentru Modřice

Kdo by kdy řekl, že nastane situace, kdy po tak dlouhou dobu nebudou moci rodiny navštěvovat své milované babičky a dědečky? Tenhle scénář si lze jen těžko představit, ale jak všichni víme, tahle situace nastala. Odloučení od svých synů, dcer, vnoučátek i pravnoučat nesou senioři samozřejmě nelehce a nám nezbývá nic jiného, než se všemožně snažit jim tyto nelehké časy zpříjemnit.

S jedním úžasným nápadem přišla skupinka dobrovolníků, která dala dohromady projekt POD OKNY. Mimo svých blízkých, chybí klientům v domovech pro seniory mnohdy také různé aktivity a kultura. Spojením úžasných lidí a skvělého plánu vzniklo pojízdné pódium, které jezdí po České republice a přináší seniorům chvíle pohody, dobré nálady a radosti. A takové pódium, s velkým nápisem „MYSLÍME NA VÁS“  zavítalo i před náš domov. Samozřejmě nebylo prázdné. A tak se určitě ptáte, kdo je ten, který se rozhodl vykouzlit našim klientům a také zaměstnancům úsměv na tváři. Byla to dcera známého zpěváka Karla Černocha, Tereza Černochová. Skvělá zpěvačka, která pod našimi okny zazpívala několik krásných písní, jak svých, tak i písní svého tatínka.

Rozzářené pohledy dědečků a babiček, kteří vše sledovali z oken, se nedaly přehlédnout. Někteří si dokonce i zazpívali a chybět nesměl také potlesk pro Terezku. Na závěr Terezka řekla také pár krásných slov na podporu v těchto nelehkých chvílích a každý z domova dostal krásný tulipán, který připomíná tuto krásnou, společně prožitou chvíli.

Tímto chceme moc poděkovat všem, kteří se na projektu Pod okny podíleli, a doufáme, že již brzy budou všichni prožívat život plnohodnotně, tak jak jsme zvyklí.

 Další článek