SeneCura SeniorCentrum Modřice

Splněné přání v netradičním podání SeniorCentra Modřice

Krásné slunečné květnové dny nám, aktivizačním pracovnicím, za současné situace velice ulehčují rozptýlení našich klientů. Nicméně jsme se rozhodly nespoléhat pouze na jarní energii a vydaly jsme se opět pátrat po dalších alternativách, jak naše klientky a klienty překvapit a darovat jim radostné pohlazení na jejich duši.

Tentokrát jsme se vydaly za paní Bauerovou a paní doc. Šráčkovou. Myslím, že není tajemstvím, že se mezi našimi klienty a klientkami ukrývá mnoho kulturních nadšenců. Výjimkou nejsou ani již zmíněné dámy. Klientky nám prozradily, že je v dřívějších letech velice těšily návštěvy divadel a oper. Paní Bauerová nám dokonce doporučila navštívit operu Aida, která patří k jejím nejoblíbenějším.

Plán byl tedy jasný. Připravíme dámám krásný kulturní zážitek. Bohužel vzhledem k okolnostem nebylo možné klientkám poskytnout opravdovou návštěvu opery. Avšak ani tato skutečnost nás nezastavila. Pro paní Bauerovou a paní Šráčkovou jsme připravily reprízu představení přímo zde, u nás v domově. Vytvořily jsme pro ně privátní operní sál A3 ve 3. patře, kde si mohly nerušeně svůj kulturní zážitek užít.

Když konečně přišel den konání představení, vydaly jsme se se vstupenkami přímo za našimi klientkami. Jejich reakce nás velice potěšila. Moc se na operu těšily a paní Bauerová o to více, když si na vstupence přečetla, že se jedná o představení Aida. Dámy se elegantně oblékly, upravily a společně s námi vyrazily do sálu A3, kde na ně mimo představení čekalo také bohaté občerstvení.

Klientky si představení velice užívaly. Včetně naservírované kávy se šlehačkou a zmrzlinou, červeného vína nebo připravených chlebíčků. Odcházely s úsměvem na tváři a pohlazeny krásným zážitkem, o kterém ještě dlouho vyprávěly.

 Další článek