SeneCura SeniorCentrum Modřice

Kvíz na téma zeměpis v SeniorCentru Modřice

Po dlouhé odmlce jsme v pondělí 22. června uspořádali kvízové odpoledne. Poptávka po soutěžních aktivitách byla veliká a tak jsme po uvolnění opatření ani chvilku neváhali. Účast byla veliká, někteří dokonce odložili své pravidelné masáže a pospíchali do jídelny v budově A, kde už na klienty čekalo 20 soutěžních otázek na téma zeměpis.

Jak je již delším zvykem, týmy si opět vymyslely soutěžní názvy. Tým „A“ se pojmenoval Sluníčka a tým „B“ Tulipány. Z řad týmu Sluníček se ozvala lehce bojovná věta: „Bez sluníčka by nebyly tulipány.“ I tohle naznačilo jisté napětí a zvědavost, jak dnešní soutěž dopadne.

„Kolik procent zemské souše zabírá Evropa?“, nebo „Jaký světadíl je největší?“. I takové otázky se objevily v našem kvízu, kde bylo vždy na výběr ze tří odpovědí. Poslední tři otázky se týkaly vlajek. Ukázky vlajek Filipín, Ukrajiny a Indie zaměstnaly mozkové závity nejednomu soutěžícímu.

Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo se tentokrát stane vítězem. Nakonec ale přece jen o jeden bod zvítězil tým „B“. „Sláva vítězům, čest poraženým!“ zaznělo tentokrát ze strany Tulipánů.

Všichni jsme si společné odpoledne moc užili a doufáme, že ve skupinových aktivitách budeme již moci i nadále pokračovat a dělat tak radost Vašim dědečkům a babičkám.

 Další článek