SeneCura SeniorCentrum Modřice

Prvorepublikový kvíz pro klienty SeniorCentra Modřice

Za příjemného letního počasí je škoda nevyužít naší krásné zahrady SeniorCentra Modřice. A aby tam v ní klienti jen tak neseděli, připravily jsme si pro ně vědomostní kvíz. Tentokrát na téma: Filmové hvězdy první republiky.

Hned po skupinovém cvičení, které se také konalo v altánku, jsme usadily klienty ke dvěma stolům. U jednoho stolu seděl tým A, který pojmenoval svoje družstvo po Adině Mandlové „Mandličky“ a u druhého stolu tým B, který se pojmenoval „Baarová“. A kvíz mohl začít!

První otázka zněla: Jak se jmenovala vlastním jménem Hana Vítová? Na výběr měla družstva mezi možnostmi Jana Lašková, Hana Mašková, nebo Dana Vašková. Správná odpověď byla za a) Jana Lašková, avšak ani jeden z týmů v téhle otázce neuspěl. Nic ale nebylo ztraceno, kvíz byl teprve na začátku. Po sérii otázek i hudebních ukázkách jako například píseň z filmu Noční motýl nebo Přednosta stanice jsme vyhodnotily, který z týmů měl více správných odpovědí. A výsledek nebyl příliš překvapivý, protože obě družstva podala skvělý výkon. Mandličky i tým Lídy Baarové měli stejný počet bodů.

Odpoledne na zahradě s kávou a hvězdami prvorepublikových pláten jsme si všichni užili a těšíme se na další napínavý vědomostní souboj.

 Další článek