SeneCura SeniorCentrum Modřice

Zábavný kvíz na téma "Zvířata" v SeniorCentru Modřice

Je sice září, ale sluníčko pořád krásně hřeje, a tak se snažíme co nejvíce času trávit venku. Proto jsme pro klienty ve čtvrtek 3. září uspořádaly kvízové odpoledne. Tentokrát nás odpolednem doprovázely otázky na téma zvířata.  Opět proti sobě soupeřily tým A a tým B. Názvy týmů byly tentokrát vymyšleny rekordně rychle. „My se chceme jmenovat Pejsci!“ ozvalo se z řad týmu B. Odezva byla rychlá a členové týmu A se domluvili, že se budou jmenovat Kočičky.

Názvy vymyšleny, káva nalitá, soutěžní atmosféra by se dala krájet, a tak se mohlo začít. Klienti se v rámci kvízu dozvěděli, jak se rodí netopýří mláďata, kam klade jikry parmovec, kolik mláďat rodí žraloci píseční, nebo jakou rychlostí dokáže běžet pštros. Na závěr měli soutěžící poznat z obrázku lenochoda, pásovce a lemura.

Po dlouhém vědomostním souboji jsme spočítaly, které družstvo má více správných odpovědí. O pouhý jeden bod zvítězil tým Pejsků. „Tentokrát kvíz patřil mezi ty náročnější!“ řekla paní Figurová.

Všechny nás tohle odpoledne celkem znavilo, a tak jsme se vydali zpět do budovy odpočívat. Náš úkol je pro příště jasný, a to vymyslet nový kvíz, který nás všechny pobaví a něco nového nás naučí. Budeme se moc těšit, až se společně opět všichni setkáme.

 Další článek